INNOVATSION VOSITALAR YORDAMIDA TALABALAR KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH - Axmedova , Sevara; Solnyshkina , Marina (Scientific practical conference, 2025)
Mazkur maqolada innovatsion vositalar yordamida talabalar kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Bugungi globallashuv jarayonida ta’lim jarayoniga zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, interaktiv metodlar hamda raqamli resurslarni joriy etish zaruriyati kuchaymoqda. Shu boisdan, talabalar nutq madaniyatini shakllantirish, muloqotda samarali ishtirok etish, fikrni ravon ifodalash hamda ijodiy yondashuv ko‘nikmalarini rivojlantirish innovatsion ta’lim vositalari orqali amalga oshirilishi mumkinligi ilmiy asoslab berilgan. Tadqiqotda ta’limda qo‘llaniladigan multimediya vositalari, elektron platformalar, interaktiv dasturlar va virtual simulyatsiyalarning kommunikativ kompetensiyani rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘quvchi-talabalarda mustaqil fikrlash, muloqot madaniyati va jamoada ishlash ko‘nikmalarini shakllantirishda innovatsion yondashuvlarning samaradorligi ochib berilgan.