TARBIYA JARAYONINI TAKOMILLASHTIRISH BO‘YICHA OLIB BORILGAN ILMIY TADQIQOTLAR - Rashidova , Gulnoza (Scientific practical conference, 2025)
Mazkur maqolada tarbiya jarayonini takomillashtirishga oid ilmiy tadqiqotlar tahlil qilinadi. Unda pedagogika fanining rivojlanish jarayonida tarbiyaviy faoliyatning o`rni smaradorligini oshirishga qaratilgan metod va yondashuvlar o`rganilgan. Shuningdek, ta’lim-tarbiya jarayoniga innovatsion texnologiyalarni joriy etish, o`quvchilarni mustaqil fikrlashga, milliy va umuminsoniy qadriyatlarga sodiqlik ruhida tarbiyalashga oid ilmiy izlanishlarning natijalari yoritiladi. Tadqiqotlar natijasida tarbiya jarayonini takomillashtirish nafaqat ta’lim sifati, balki jamiyat taraqqiyoti uchun ham muhim omil ekanligi asoslab beriladi