ANIQ FANLAR SOHASIDAGI DOLZARB TADQIQOTLAR - Nasimova , Mahzuna (Scientific practical conference, 2025)
Mazkur maqolada aniq fanlarning zamonaviy ilmiy-texnik taraqqiyotdagi o‘rni, ularning integratsion rivojlanish tendensiyalari hamda xalqaro miqyosdagi dolzarb tadqiqot yo‘nalishlari batafsil yoritiladi. Matematika, fizika, kimyo va informatikaning nazariy hamda amaliy jihatlari tahlil qilinib, ularning iqtisodiyot, energetika, tibbiyot va ekologiyadagi tatbiqlari ilmiy asosda izohlangan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, aniq fanlar davlat va jamiyat taraqqiyotining poydevori sifatida dolzarb ahamiyat kasb etishi ta’kidlanadi.