DIFFERENSIAL TENGLAMALAR FANINING DOLZARBLIGI, UNING AMALIY TATBIQLARI VA O‘QITISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH - Xolmanova, Klara; Alimov , Salohiddin; Xoljigitov , Dilmurod; G‘aniyeva , Charos; Mavlonova , Sevara (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada differensial tenglamalar fanining zamonaviy ilm-fan va texnologiyalar rivojida tutgan o‘rni, nazariy asoslari hamda amaliy tatbiqlari keng yoritilgan. Shuningdek, differensial tenglamalarni o‘qitishda samarali metodlar, fanlararo integratsiya, axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish va amaliy topshiriqlarni tatbiq etish bo‘yicha metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan. Maqola differensial tenglamalar fanini chuqur o‘rganish orqali talabalarning nazariy bilimlari, amaliy ko‘nikmalari va mustaqil fikrlash salohiyatini rivojlantirishga qaratilgan.