TURIZM XIZMATLARI MARKETINGIDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA INNOVATSION STRATEGIYALAR - G‘oyibnazarova , Shaxnoza (Scientific practical conference, 2025)
Maqolada turizm xizmatlari marketingida zamonaviy yondashuvlar va innovatsion strategiyalar tahlil qilinadi. Tadqiqotda nazariy, qiyosiy va statistik metodlar qo‘llanildi, shuningdek, so‘rovnoma orqali turistlar va turizm sohasi vakillari fikrlari o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, O‘zbekistonda raqamli marketing vositalaridan keng foydalanilmoqda, biroq virtual turlar, Big Data va sun’iy intellekt asosidagi texnologiyalarni joriy etish darajasi past. Xizmat sifati va narx omili turistlar uchun eng muhim bo‘lsa-da, innovatsion xizmatlar ham asta-sekin talab darajasini oshirmoqda.