O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTIDA RAQAMLASHTIRISHNING IQTISODIY SAMARADORLIGI - Axmedjanov , Aziz; Ravshanov , Xurshid (Scientific practical conference, 2025)
Maqolada raqamlashtirishning O‘zbekiston iqtisodiyotiga ta’siri o‘rganilgan. Raqamli transformatsiyaning asosiy yo‘nalishlari, davlat dasturlari va tashabbuslari, shuningdek, milliy iqtisodiyotning turli tarmoqlarida raqamli texnologiyalarni joriy etishning iqtisodiy natijalari tahlil qilinadi. Raqamlashtirishning iqtisodiy samarasini aniqlash bo‘yicha nazariy yondashuvlar ko‘rib chiqilgan, raqamli transformatsiyaning yalpi ichki mahsuloti o‘sishi, mehnat unumdorligi, investitsion va ijtimoiy rivojlanishga ta’sirini aks ettiruvchi miqdoriy va sifat ko‘rsatkichlari keltirilgan.