RAQAMLI IQTISODIYOT DAVRIDA EKSPORT DIVERSIFIKATSIYASIGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR - Eshpo‘latova , Hilola (Scientific practical conference, 2025)
Mazkur maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida eksport diversifikatsiyasiga ta’sir etuvchi omillar ilmiy tahlil qilingan. Jahon banki, UNCTAD, WEF va O‘zbekiston Respublikasi Davlat statistika qo‘mitasi ma’lumotlari asosida raqamli infratuzilma, innovatsion mahsulotlar ishlab chiqarish, savdo siyosati va xalqaro integratsiya, kadrlar salohiyati, moliyaviy-texnologik xizmatlar hamda global talabning o‘zgarishi eksport tarkibiga qanday ta’sir qilishi o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, O‘zbekiston uchun raqamli texnologiyalardan samarali foydalanish eksportni xomashyo sektoridan yuqori qo‘shilgan qiymatli mahsulot va xizmatlar yo‘nalishiga kengaytirishda muhim ahamiyat kasb etadi.