O‘ZBEKISTONDA TURIZMNING ISTIQBOLLI YO‘NALISHLARINI RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA RIVOJLANTIRISH - Usmonova , Vasila; Abdulhamidov, Abdullajon (Scientific practical conference, 2025)
Bugungi shiddat bilan rivojlanib borayotgan bir davrda mamlakatimiz iqtisodiyotini turli soha va yo‘nalishlardan foydalangan holatda rivojlantirish juda muhim muhim ahamiyatga ega va shu bilan bir qatorda zamon talabi bo‘lib qolmoqda. Bu o‘rinda turizm sohasining ahamiyati ulkan, turizm sohasini rivojlantirish orqali biz yurtimizning go‘zal va takrorlanmas katta salohiyatga ega bo‘lgan o‘ziga hos madaniyatini, o‘zida ming yillarga tatigulik tarixiy shaxarlar va obidalarini, tabiatini, lazzatli taomlar, shifobaxsh maskanlarini va juda ko‘plab boshqa turdagi imkoniyatlarini butun dunyoga namoyish etish va yurtimizda xizmat ko‘rsatish sohasini ham rivojlantirishga imkon yaratadi. Shu sababli bugungi rivojlanib borayotgan texnologiyalar zamonida ulardan yuqorida ta’kidlab o‘tilgan sohani rivojlantirish uchun foydalanishlik maqsadga muvofiq bo‘ladi deb ayta olamiz.