RAQAMLI IQTISODIYOT VA TURIZM - Raxmonova , Shahnoza; Nizametdinov , Alijon (Scientific practical conference, 2025)
Mazkur maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida turizm sohasining rivojlanishi, innovatsion texnologiyalarni joriy etish jarayonlari va ularning samaradorlikka ta’siri tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalar – sun’iy intellekt, blokcheyn, katta ma’lumotlar (Big Data), virtual va kengaytirilgan reallik (VR/AR) hamda raqamli marketing vositalarining turizm xizmatlarini modernizatsiya qilishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, turizm industriyasining raqamli transformatsiyasi natijasida yaratilayotgan imkoniyatlar va mavjud muammolar ko‘rib chiqilib, O‘zbekiston tajribasi asosida istiqboldagi yo‘nalishlar bo‘yicha tavsiyalar berilgan.