PROFESSIONAL TA’LIM MUASSASALARIDA SUN’IY INTELLEKT VA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNI JORIY ETISH ISTIQBOLLARI - Kayumov , A.A. (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada professional ta'lim muassasalarida sun’iy intellekt (SI) va raqamli texnologiyalarni joriy etishning dolzarb jihatlari, zamonaviy ta'limdagi o‘rni va istiqbollari tahlil qilinadi. Ta'lim jarayonini avtomatlashtirish, individual yondashuvni kuchaytirish, o‘quvchilarning bilimini monitoring qilish va baholashda SI texnologiyalarining samarali yechimlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, zamonaviy raqamli vositalar orqali masofaviy ta'limni rivojlantirish, interaktiv o‘quv kontentlarini yaratish va o‘qituvchilar malakasini oshirish yo‘nalishlarida erishilayotgan yutuqlar hamda mavjud muammolar tahlil qilinadi. Maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarini joriy etish orqali professional ta’limning sifatini oshirish imkoniyatlari ham ko‘rsatib o‘tilgan.