SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANGAN HOLDA SINF SHABLONLARINI O‘RGANISH (C++ DASTURLASH MUHITIDA) - Qayumov , A.A.; Nishonov , E.B. (Scientific practical conference, 2025)
Mazkur maqolada C++ dasturlash tilidagi sinf (class) shablonlari (templates) va ularni sun’iy intellekt (SI) yondashuvlari asosida o‘rganish imkoniyatlari tahlil qilinadi. An’anaviy tarzda o‘rgatiladigan shablon tushunchalariga nisbatan SI texnologiyalarini (xususan, kod tahlilchilari, avtomatik kod yozuvchilar yoki mashinaviy o‘rganish modellarini) jalb qilish orqali interaktiv, moslashuvchan va samarali o‘qitish metodlari ishlab chiqiladi. Maqolada C++ muhitida generik dasturlashning asoslari, turli tipdagi ma’lumotlar bilan ishlashda shablonlardan foydalanish hamda SI yordamida sinf shablonlarini avtomatik aniqlash va takomillashtirish yondashuvlari ko‘rib chiqilgan. Taklif etilgan metodika ta’lim jarayonini avtomatlashtirish va dasturlash ko‘nikmalarini mustahkamlashda amaliy ahamiyatga ega.