FIZIKA DARSLARIDA MEDIA TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA O‘QUVCHILARNING ILMIY–IJODIY SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISH - Odilova , Sarvinoz (Scientific practical conference, 2025)
Maqolada fizika darslarida media texnologiyalarni qo‘llash orqali o‘quvchilarning ilmiy–ijodiy salohiyatini rivojlantirish masalasi yoritilgan. Media vositalarning ta’limdagi afzalliklari, ularning o‘quvchilarda kreativ tafakkur va mustaqil izlanish ko‘nikmalarini shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, virtual laboratoriyalar, simulyatsiyalar, animatsiyalar, onlayn platformalar kabi innovatsion metodlardan foydalanishning nazariy asoslari va amaliy imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.