SARALASH ALGORITMLARINING DIDAKTIK AHAMIYATI VA O‘QUV JARAYONIDAGI ROLI - Ulashev , Asror; Aynakulov , Toxir (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu metodik qo‘llanmada saralash algoritmlarining informatikani o‘qitishdagi didaktik ahamiyati yoritilgan. Saralash algoritmlarining nazariy asoslari, formulalari, vaqt va xotira murakkabligi, shuningdek, o‘quv jarayonida ularni interaktiv vositalar, kodlash amaliyoti, grafik va jadval asosida o‘qitish metodlari keng yoritiladi. Qo‘llanma o‘qituvchilar, talaba va informatika fanini o‘rganuvchilar uchun amaliy mashg‘ulotlar, tahliliy muhokama, refleksiya savollari va dars dizayn shakllarini o‘z ichiga oladi. Bu esa algoritmik fikrlash, kodlash ko‘nikmalari va tahliliy kompetensiyalarni shakllantirishga xizmat qiladi.