RAQAMLI BUXGALTERIYA DASTURLARI VA ULARNING QULAYLIKLARI, BOSHQARUV SAMARADORLIGI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21124995 - Ubbiniyazov , M; Ataniyazov , B; Ataniyazova, Z (Scientific practical conference, 2025)
Jahonda va O’zbekistonda kechayotgan raqamli iqtisodiyotga o’tish jarayonlari korxonalarning barcha faoliyat sohalariga, jumladan, buxgalteriya hisobi va moliyaviy boshqaruvga ham sezilarli ta’sir ko’rsatmoqda. An’anaviy (qo’lda yoki qisman avtomatlashtirilgan) buxgalteriya yuritish usullari murakkablashgan iqtisodiy sharoitda korxona talablarini qondira olmayapti. Shu nuqtai nazardan, raqamli buxgalteriya dasturlari (RBD) hisob-kitob jarayonlarini tubdan o’zgartiruvchi, tezkorlik, aniqlik va shaffoflikni ta’minlovchi asosiy vosita sifatida maydonga chiqmoqda.