SU’NIY INTELLEKT CHATGPT MODELINI SOHADA ISHLASH TEXNOLOGIYALARI VA QO’LLASH IMKONIYATLARI : https://doi.org/10.5281/zenodo.21124283 - Allaniyazov , P.A; Tolibaeva , A; Ataniyazov , B (Scientific practical conference, 2025)
So’nggi yillarda sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining tez sur’atlar bilan rivojlanishi turli sohalarda tub o’zgarishlarga sabab bo’lmoqda. Ayniqsa, tabiiy tilni qayta ishlash (NLP) sohasida ishlab chiqilgan ChatGPT modeli inson va mashina o’rtasidagi muloqotni yangi bosqichga olib chiqdi. Ushbu model OpenAI tomonidan yaratilgan bo’lib, matnni tahlil qilish, tushunish va mantiqan davom ettirish qobiliyatiga ega. Bugungi kunda ChatGPT modeli nafaqat dasturlashda, balki ta’lim, sog’liqni saqlash, marketing, huquqshunoslik va boshqa ko’plab sohalarda muvaffaqiyatli tatbiq qilinmoqda.