TA’LIM TIZIMIDA IQTISODIYOT FANINI O‘QITISHDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALARNI QO‘LLASH SAMARADORLIGI VA METODOLOGIYASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21124187 - Allaniyazov , P.A; Muratbaeva , S.; Abduvohidov , D.O; Komiljonova , A.Sh (Scientific practical conference, 2025)
Mazkur maqolada ta’lim tizimida iqtisodiyot fanini o‘qitishda innovatsion texnologiyalarni qo‘llash samaradorligi va metodologiyasi ilmiy asosda tahlil qilindi. Tadqiqotda blended learning modeli, raqamli platformalar va interaktiv metodlarning ta’lim samaradorligiga ta’siri o‘rganildi.Pedagogik eksperiment asosida an’anaviy va innovatsion ta’lim usullari solishtirildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, innovatsion texnologiyalar qo‘llanilgan guruhda talabalar bilimini o‘zlashtirish darajasi 12–15% ga, faollik darajasi esa 20–25% ga oshgan. Shuningdek, mustaqil ishlash ko‘rsatkichi sezilarli darajada yuqori bo‘lib, ta’lim samaradorligi 70% dan 90% gacha oshgani aniqlandi.Tahlillar natijasida innovatsion texnologiyalar talabalarning tahliliy fikrlashini rivojlantirishi, iqtisodiy bilimlarni amaliyot bilan integratsiyalashga xizmat qilishi va raqobatbardosh mutaxassislar tayyorlashda muhim omil ekanligi asoslab berildi. Tadqiqot natijalari ta’lim tizimini modernizatsiya qilish va innovatsion pedagogik yondashuvlarni keng joriy etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga imkon beradi.