JADVAL PROTSESSORLARIDA IQTISODIYOTGA OID SONLI MAʼLUMOTLAR BILAN ISHLASH: https://doi.org/10.5281/zenodo.21124101 - Allaniyazov , P.A. (Scientific practical conference, 2025)
Zamonaviy axborot texnologiyalari hayotning barcha jabhalarida, xususan iqtisodiyotda muhim o’rin tutmoqda. Bugungi kunda iqtisodiy tahlillar, moliyaviy hisobotlar, prognozlash va rejalashtirish jarayonlari ko’plab sonli ma’lumotlar asosida amalga oshiriladi. Ushbu ma’lumotlar hajmining ortib borishi, ularni qo’lda tahlil qilishni murakkablashtiradi. Shuning uchun avtomatlashtirilgan vositalar — jumladan jadval protsessorlari, ayniqsa Microsoft Excel kabi dasturlar keng qo’llanmoqda.