BROYLER JO’JALARIDA SO’YIM CHIQIMIGA PROBIOYOTIK PREPARATLARNING TA’SIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21105128 - Yangiboyev , A.E; Xolbo’tayev, I.R; Voroshilova , F.A (Scientific practical conference, 2025)
Parrandachilik sanoatida broyler jo’jalarini so’yish va go’sht ulushlarini baholash — ishlab chiqarish samaradorligini aniqlaydigan muhim bosqich bo’lib, oziqa sarf‑natija nisbatlari, mahsulot sifati va iqtisodiy rentabellikni ko’rsatadi. So’yish rentabelligi (dressing percentage) — so’yilgandan keyingi tana massasi ulushi sifatida aniqlanadi. Shu bilan birga, mushak to’qimalari (ko’krak, oyoq) va ichki organlarning ulushi ham go’sht mahsulotining sifat ko’rsatkichlaridan biri hisoblanadi.