TAJRIBADAGI QUYONLARNING SUT MAHSULDORLIGI (Toshkent viloyati sharoitida): https://doi.org/10.5281/zenodo.21104987 - Yangiboyev , A.E; Yusupov , O.Y; Ziyodov , O.O; Xasanov , E.B (Scientific practical conference, 2025)
So’nggi yillarda mamlakatimizda quyonchilik sohasiga e’tibor ortib, bu tarmoq chorvachilikning istiqbolli yo’nalishlaridan biriga aylandi. Quyon go’shti yuqori oqsilga, past yog’ga va oson hazm bo’luvchanlikka ega bo’lgani uchun aholining oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashda muhim ahamiyat kasb etadi. Biroq quyonlarning nasl va zot xususiyatlariga qarab ularning sut mahsuldorligi ham farq qiladi. Sut mahsuldorligi quyon bolalarining o’sish sur’atlariga, yashovchanligiga va nasldorlik sifatiga bevosita ta’sir ko’rsatadi. Shu sababli Toshkent viloyati sharoitida turli zot va duragay quyonlarning sut ishlab chiqarish qobiliyatini o’rganish ilmiy va amaliy ahamiyatga ega.