ASALARILAR YORDAMIDA QISHLOQ XO’JALIK EKINLARINI CHANGLATISHNING SAMARADORLIGI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21104878 - Raximov , M.A; Ahlidinova , J.H; Madraximov , Sh.N; Dawletmuratova , G (Scientific practical conference, 2025)
O’simliklar hosildorligini oshirishda hasharotlarning changlatish faoliyati katta ahamiyatga ega. Hasharotlarning ekinlarni changlatishdagi rolini tasavvur qilish uchun bu o’simliklarning 80 % chetdan changlanishga muhtojligini aytish kifoya qiladi. Iqlim va tuproq sharoitlarining xilma-xilligi, yovvoyi va madaniy o’simlik turlarining ko’pligi bilan farq qiladigan O’zbekistonda asalarilar yordamida o’simliklarni changlatish usuli keng qo’llanilmoqda.