ЭЧКИ СУТИНИ ҚАЙТА ИШЛАШ ТЕХНОЛОГИЯСИ : https://doi.org/10.5281/zenodo.21103968 - Торешова , А.У; Хожамбергенова , Н (Scientific practical conference, 2025)
Эчки сути юқори озуқа қийматига эга бўлган қимматли хомашё ҳисобланади. Унинг таркибида оқсиллар, ёғлар ва минерал моддалар нисбати мувозанатли бўлиб, инсон организми томонидан осон ҳазм қилинади. Шу сабабли, охирги йилларда эчки сутидан тайёрланган маҳсулотларга бўлган талаб ортиб бормоқда.