QORAQALPOQ SUR QO’ZILARNING YOSHI DINAMIKASIDA EKSTERER KO’RSATKICHLARI O’ZGARISHI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21103594 - Turganbaev , R.U; Iskenderov , U.A. (Scientific practical conference, 2025)
O’sish va rivojlanish qonuniyatlari o’rganish qishloq xo’jalik hayvonlarining mahsuldorligini oshirishda muhim ahamiyatga ega.Hayvonlarning tana o’lchamlari, ya’niy eksterer ko’rsatkichlarining ba’zilari ona qornidagi embrional davrda jadal o’sish bilan tavsiflansa, ba’zi bir eksterer ko’rsatkichlari postembrional davrida jadal tezlikda o’sadi va rivojlanadi. [1. 17-19 b.], ma’lumotlarida ko’rsatilishicha, qo’ylarning embrional davrida ulardagi homilaning trubasimon suyaklari tez o’sishini, postembrional davrda bo’lsa, yalpoq suyaklarning o’sish tezligi ortishini ta’kidlaydilar.