QORAMOL SUT MAHSULDORLIGIN OSHIRISHDA ILIMIY YОNDASHUVLAR : https://doi.org/10.5281/zenodo.21103390 - Mamatov , X; Sеydаnоv , I; Kalniyazova , A (Scientific practical conference, 2025)
O’zbekiston Respublikasida qoramolchilik tarmog’i agrar sohaning muhim yo’nalishlaridan biridir. Ayniqsa Qoraqalpog’iston Respublikasi kabi quruq iqlimli hududlarda qoramol sut mahsuldorligini oshirish masalasi iqtisodiy jihatdan dolzarb hisoblanadi. Sut mahsuldorligini oshirishda genetik seleksiya, optimal oziqlantirish, issiqlik stressini kamaytirish hamda parvarishlash sharoitlarini yaxshilash muhim rol o’ynaydi.