PARRANDALARNING TUXUM MAHSULDORLIGI, TUXUM SIFATINI BAHOLASH: https://doi.org/10.5281/zenodo.21103308 - Mamatov , X.A; Usmonova , J.S; Hasanbayev , T.I (Scientific practical conference, 2025)
O’zbekiston Respublikasi Prezidentining 2018 yil 13 noyabrdagi PQ-4015-sonli “Parrandachilikni yanada rivojlantirish bo’yicha qo’shimcha chora-tadbirlar to’g’risida”gi qarorida keltirilganidek mamlakatimizda parrandachilik sohasini rivojlantirish va eksportga mo’ljallangan tayyor mahsulotlar ishlab chiqarish hajmini oshirish va turlarini kengaytirish, shuningdek aholini mahalliy ishlab chiqarilgan sifatli va arzon parrandachilik mahsulotlari bilan ta’minlash bo’yicha izchil chora-tadbirlar amalga oshirilmoqda.