ТУРЛИ ГЕНОТИПГА МАНСУБ СИММЕНТАЛ ЗОТЛИ БУҚАЧАЛАРНИНГ ЭКСТЕРЬЕР КЎРСАТКИЧЛАРИ: https://doi.org/10.5281/zenodo.21103047 - Мадрахимов , Ш.Н; Маматов , Х.А; Кошенова , У.К; Калиев , Б.А (Scientific practical conference, 2025)
Маълумки, бугунги кунда қорамол гўшти етиштириш асосан сут, сут-гўшт ва гўшт-сут йўналишидаги қорамол зотлари ва уларнинг ўзаро чатиштиришдан олинган турли генотипдаги авлодларидан олинмоқда.Республикамизга олиб келинаётган сут-гўшт йўналишидаги сигирларни гўшт йўналишидаги буқалар уруғлари билан саноат асосида чатиштириш усули, чорвачиликда қорамолларнинг гўшт маҳсулдорлигини янада ошириш ва унинг сифатини яхшилаш ҳамда гўшт ишлаб чиқариш ҳажмларини кўпайтиришга қаратилган муҳим истиқболли усуллардан бири бўлиб, бу борада мавзу долзарб ҳисобланади.