SANOAT ASOSIDA CHATISHTIRISHDAN OLINGAN TURLI GENOTIPGA MANSUB SIMMENTAL ZOTLI BUQACHALARNING BO’RDOQILASH DAVRIDA TIRIK VAZN KO’RSATKICHLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21102949 - Madraximov , Sh.N; Mamatov , X.A; Aitjanov , R.T; Nuraddinova , M.E; Nuratdinova , U.S (Scientific practical conference, 2025)
Go’sht yo’nalishidagi qoramol zotlarning irsiy imkoniyatlaridan to’liq foydalanish, yosh qoramollarning o’sish va rivojlanish sur’atini yanada oshiradi. Bunday qoramollar salmoqli tanaga va ayniqsa, buqachalari go’sht uchun o’stirilganda yuqori so’yim chiqimiga hamda yuqori kaloriyaga va sifatga ega go’sht maxsulotini yetishtirish imkonini beradi.