QOYLARDIŃ JÚN QIRQIMI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21102890 - Embergenova, D; Niyetullayev, S; Berikbaeva , K; Babajanova , R (Scientific practical conference, 2025)
Zootexnik jún qırqımın ótkeriw rejesin hám grafigin, sonıń menen birge bul protsesstiń texnologiyalıq kartasın aldınan islep shıǵıwı kerek. Jún qırqımın ótkeriw planı otarlardı jún qırqılatuǵın orınǵa alıp keliw tártibi hám múddetlerinen tısqarı bir qansha islep shıǵarıw procceslerin da óz ishine alıwı kerek (imaratlar, qoy, ásbap -úskenelerdi tayarlaw, jún qırqımın málim múddetlerde ótkeriw, qoydı júni alınǵanınan keyin veterinariya-profilaktikalıq ilajdan ótkeriw).