GO’SHT YO’NALISHIDAGI LIMUZIN ZOTIGA MANSUB BUZOQLARNING OʻSISHI VA RIVOJLANISHIGA TA’SIR QILUVCHI OMILLAR TAHLILI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21101700 - Dosmuxumedova , M; Kojambergenova , K.K (Scientific practical conference, 2025)
Respublikamizda oziq-ovqat dasturinining eng muhim vazifasi chorvachilik mahsulotlari, ayniqsa qoramol mol go’shti ishlab chiqarishni barqaror ko’paytirishdir. Bugungi kunda chetdan keltirilgan go’sht yo’nalishidagi qoramollarning yangi hududga iqlimlashishini ta’minlash orqali ularning genofondidan samarali foydalanishga sezilarli darajada bog’liqdir. Shu bois, go’sht ishlab chiqarishda yuqori mahsuldorli moslashuvchanlik qobiliyatini tadqiqot qilish amaliyotning eng dolzarb masalalaridan biri hisoblanadi. Ushbu mulohalardan kelib chiqqan holda, go’sht mahsuldorligi yo’nalishidagi hayvonlarga qo’yiladigan zamonaviy talablarning biri chetdan keltirilgan qoramollarning iqlimlashishini, qoramollarning tana tuzilishini va tirik vaznini oshirish orqali go’sht mahsuldorligining shakllanishining jadal usullarini ishlab chiqishdan iborat.