AKVAKULTURADA BALIQ YETISHTIRISHDA OZIQLANTIRISH TEXNOLOGIYASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21101109 - Dauletova , Z; Orinbaeva , B; Bazarbaeva , S; Muratniyazova , A (Scientific practical conference, 2025)
So’nggi yillarda akvakultura tarmog’ining jadal rivojlanishi baliqchilikda samarali oziqlantirish texnologiyalarini ishlab chiqishni taqozo etmoqda. Baliq yetishtirishda ozuqa sifati, miqdori va berish texnikasi ishlab chiqarish samaradorligini belgilovchi asosiy omillardan biridir. Baliqlarning biologik o’sishi, suvdagi harorat va kislorod miqdori, oziqa tarkibining to’g’ri tanlanishi ularning sog’lom rivojlanishini ta’minlaydi. Shu bois, baliqchilik xo’jaliklarida ilmiy asoslangan oziqlantirish texnologiyalarini qo’llash dolzarb masalalardan hisoblanadi.