СУТДОР ҚОРАМОЛЧИЛИКДА ЭМБРИОНЛАРНИ КЎЧИРИБ ЎТКАЗИШ УСУЛИДАН ФОЙДАЛАНИШ САМАРАДОРЛИГИ (тахлилий): https://doi.org/10.5281/zenodo.21101015 - Айтжанов , Р.Т; Есимбетов , А.Т; Мадрахимов , Ш.Н. (Scientific practical conference, 2025)
Ҳозирги босқичда сут маҳсулдорлик йўналишидаги қорамолларни такомиллаштиришнинг асосий усулларидан бири сунъий қочириш ҳисобланади. Бироқ, у юқори маҳсулдорлик кўрсаткичларига эга бўлган ҳайвонларни етарли даражада тезлаштиришни таъминла олмайди.