ASALNING KIMYOVIY TARKIBI VA INSON SALOMATLIGIDAGI AHAMIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21100738 - Aminova , Sh.F.; Abdurahimova , M.J.; Abdusattarova , M.O. (Scientific practical conference, 2025)
Asalarichilik — qadimdan insoniyat hayotida muhim o’rin tutgan tarmoqlardan biridir. Asal inson tomonidan iste’mol qilinadigan eng qadimiy tabiiy mahsulotlardan bo’lib, u nafaqat oziq-ovqat, balki dorivor vosita sifatida ham qadrlanadi. Asalning tarkibida turli xil shakarlar, vitaminlar, organik kislotalar, fermentlar va mikroelementlar mavjud bo’lib, ular inson organizmiga foydali ta’sir ko’rsatadi.