GOLISHTIN ZOTLI SIGIRLARNING SUT MAHSULDORLIGINI O’RGANISH VA TAHLIL QILISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.21096767 - Abuov , S.Q.; Janabaev , T.B.; Orınbaev , S.B.; Tanirbergenova , G.K. (Scientific practical conference, 2025)
O’zbekiston Respublikasi qishloq xo’jaligining muhim tarmoqlaridan biri — chorvachilik bo’lib, u aholining oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashda, xususan, sut va sut mahsulotlariga bo’lgan ehtiyojni qondirishda katta ahamiyat kasb etadi. So’nggi yillarda mamlakatimizda chorvachilikni modernizatsiya qilish, naslchilik ishlarini takomillashtirish, yuqori mahsuldor zotlarni ko’paytirish va saqlashga alohida e’tibor qaratilmoqda.