QORAQALPOG’ISTONDA TUYALARNING FASSIOLA GIGANTICA (COBBOLD, 1855) TREMATODASI BILAN ZARARLANISHI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21095531 - Safarov , A.A.; Kunisov , B.M. (Scientific practical conference, 2025)
Bugungi kunda chorvachilikda tuya yetishtirish, Oʻzbekiston Respublikasi, jumladan Qoraqalpogʻiston Respublikasi uchun iqtisodiy va ijtimoiy ahamiyatga ega tarmoqlardan biri hisoblanadi. Tuyalar asosan yarim choʻl va choʻl hududlarda yetishtiriladi, ularning goʻshti, suti, junidan foydalaniladi. Biroq, ushbu hayvonlarning mahsuldorligi va sogʻlomligi ko‘plab omillarga, xususan parazitar kasalliklar mavjudligiga bogʻliq.