ТОШКЕНТ ВИЛОЯТИНИНГ ТУРЛИ ТУМАНЛАРИДА ҚЎЙЛАР МОНЕЗИОЗИНИНГ ТАРҚАЛИШИ: https://doi.org/10.5281/zenodo.21095318 - Юлдашев , Н. Э; Ашуров , С.А; Сайфуллаева , М. И; Жўрақулов , Ҳ. Ҳ (Scientific practical conference, 2025)
Республикамизда кейинги йилларида агросаноат мажмуининг асосий тармоқларидан бири бўлган чорвачиликни ривожлантириш борасида кенг қамровли чора-тадбирлар амалга оширилмоқда. Мазкур йўналишда олиб борилган режали чора-тадбирлар натижасида чорва молларининг юқумли, юқумсиз ва инвазион касалликларга чалинишига сезиларли даражада камайишига эришилди ва чорва туёқ бош сонлари ва маҳсулот ишлаб чиқариш ҳажмларини ошишига эришилмоқда.