QORAQALPOG’ISTON RESPUBLIKASIDA OTLARDA TENDOVAGINIT KASALLIGINI ETIOLOGIYASI DAVOLASH VA OLDINI OLISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.21095111 - Xudayarov , R.Y; Yusupov , A.R. (Scientific practical conference, 2025)
Tendovaginit — bu pay va uni o’rab turgan qin (vagina tendinis)ning yallig’lanishi bilan kechadigan kasallikdir. U otlarda ko’p uchraydi, ayniqsa sport, ishchi yoki yuguruvchi zotlarda ko’p uchraydi. Kasallik natijasida otning harakat faoliyati cheklanadi, og’riq va shish paydo bo’ladi, bu esa iqtisodiy zarar keltiradi.