QORAQALPOG’ISTON RESPUBLIKASI SHAROITIDA OTLARDA SINAVIT KASALLIGINI DAVOLASH VA OLDINI OLISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.21095038 - Xudayarov , R.Y.; Yusupov , A.R. (Scientific practical conference, 2025)
Otlar sporti, transport va chorvachilikda muhim o’rin tutadi. Ularning bo’g’im tizimi doimiy mexanik yuklamaga duch keladi. Shu sababli, sinovial parda yallig’lanishi – sinavit otlarda keng tarqalgan patologiyalardan biridir. Sinavit ko’pincha travmatik, infektsion yoki aseptik omillar ta’sirida yuzaga keladi. Kasallik vaqtida aniqlanmasa, bo’g’im harakatchanligi cheklanib, hayvonning ish qobiliyati pasayadi.