KEGEYLI TUMANIDAGI QORAMOLLAR XLORORGANIK BIRIKMALAR BILAN ZAHARLANISHINING KLINIK BELGILARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21094547 - Rejepbayev, J.E; Kidirniyazova , K.T. (Scientific practical conference, 2025)
Respublika xalq xo’jaligining barcha sohalarida shu jumladan, qishloq xo’jaligi va uning ajralmas qismi hisoblangan chorvachilikda o’tkazilayotgan islohatlar o’zini ijobiy natijalarini ko’rsatmoqda. Bunga misol qilib chorvachilik mahsulotlarining asosiy qismi shaxsiy yordamchi xo’jaliklarida yetishtirilayotganligini keltirish mumkin. Binobarin yangi tashkil yetilgan fermer xo’jaliklari ilmiy va ommaviy tavsiyalar bilan ta’minlash, ularni rentabillik xo’jaliklariga aylantirish sohani istiqbolini belgilaydi. Chunki keyingi besh yilda chiqarilgan farmon va qarorlar aynan shu maqsadlarga qaratilgan.