PARRANDALAR KOLIBAKTERIOZINI O’RGANILGANLIK DARAJASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21056896 - Ernazarov , D.A.; Yo’ldoshova , I.O. (Scientific practical conference, 2025)
Parrandachilik sohasida kolibakterioz kasalligi eng keng tarqalgan bakterial infeksiyalardan biri bo’lib, u asosan Escherichia coli bakteriyasi tomonidan chaqiriladi. Bu kasallik parrandalarda respirator, ichak va umumiy septik jarayonlarni yuzaga keltiradi. Kolibakterioz tufayli parrandalar orasida o’lim ko’rsatkichlari ortadi, tuxum va go’sht mahsuldorligi kamayadi. Shu bois, bu kasallikni o’rganish, tashxislash va oldini olish veterinariya meditsinasida muhim ilmiy yo’nalishlardan biri hisoblanadi.