CHO‘L VA YARIM CHO‘L HUDUDLARIDA O‘SADIGAN O‘SIMLIKLAR ASOSIDA ARZON YEM-XASHAKDAN FOYDALANIB SHIFOBAXSH SUT VA GO‘SHT MAHSULOTLARI OLISHNING ILMIY ASOSLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21055854 - Avezimbetov, Sh.D; Madrimov, Sh .X; Muxammadiyev, S.E; Kushimmatov , J; Xayotov, B.B; Egamov, D.I (Scientific practical conference, 2025)
Bugungi kunda chorvachilik sohasining barqaror rivojlanishi, avvalo, mustahkam va iqtisodiy jihatdan samarali ozuqa bazasiga bog‘liq. O‘zbekiston sharoitida yem-xashak yetishmovchiligi, ayniqsa, qurg‘oqchil va cho‘l hududlarda chorva mahsuldorligining pasayishiga olib kelayotgan asosiy muammolardan biridir. Import qilinadigan yem qo‘shimchalari va konsentratlarning qimmatligi esa mahalliy chorvachilik xo‘jaliklari uchun jiddiy iqtisodiy yuk bo‘lib qolmoqda.