RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR YORDAMIDA MATEMATIK TA’LIM SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Xoljigitov , Dilmurod; Xolmanova , Klara; Alimov , Salohiddin (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada raqamli texnologiyalarning matematik ta’limdagi o‘rni, ularning samaradorlikni oshirishdagi ahamiyati va qo‘llanish imkoniyatlari yoritilgan. Xususan, Maple, Mathematica, MATLAB, GeoGebra kabi kompyuterli dasturlar, shuningdek, masofaviy ta’lim platformalari va interaktiv vositalarning ta’lim jarayoniga ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Maqolada raqamli texnologiyalar yordamida o‘quvchilarning mustaqil fikrlash qobiliyatini rivojlantirish, bilimlarni mustahkamlash va dars samaradorligini oshirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.