SUN’IY INTELLEKT OPTIMALLASHTIRISH ASOSIDA SUT BEZI SARATONINI ERTA ANIQLASH PLATFORMASI - Xaydarov , Sherali (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu ilmiy ishda sut bezi saratonini erta aniqlash uchun sun’iy intellektga asoslangan samarali va innovatsion yechim - “Smart Diagnosis” veb-platformasi taklif etiladi. Tizim foydalanuvchining tibbiy va anketaviy ma’lumotlarini tahlil qilib, mashinali o‘rganish, optimal belgi tanlash hamda tasniflash xatoliklarini minimallashtirish asosida diagnostika amalga oshiradi. Platforma ehtimoliy tashxis natijalarini chiqarib, tibbiy qarorlarni qo‘llab-quvvatlaydi. Tizimning modellashtirish, aniqlik ko‘rsatkichlari va veb-interfeys integratsiyasi batafsil o‘rganilgan. Natijalar, tizimning sut bezi saratonini erta bosqichda yuqori aniqlik bilan aniqlash imkonini berishini ko‘rsatadi.