RAQAMLI TRANSFORMATSIYALAR SHAROITIDA TURIZM YO‘NALISHIDA TIL O‘RGANISH VIRTUAL LABORATORIYASINI JORIY ETISH MUAMMOLARI VA IMKONIYATLARI - Salohiddin , Aliqulov; Gullolaxon , Mexmonaliyeva (Scientific practical conference, 2025)
Mazkur maqolada raqamli transformatsiyalar davrida O‘zbekistonda turizm sohasi uchun til o‘rganish virtual laboratoriyasini yaratish imkoniyatlari va muammolari tahlil qilingan. O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining “Raqamli O‘zbekiston – 2030” strategiyasi, “Yoshlarni xorijiy tillarga o‘qitish” davlat dasturi hamda turizmni rivojlantirish bo‘yicha qabul qilingan qarorlarga tayanib, innovatsion pedagogik yondashuvlarning dolzarbligi asoslab berilgan. Tadqiqot metodlari sifatida hujjatlar tahlili, soha ekspertlari bilan suhbat va taqqoslash metodlari qo‘llanildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, virtual laboratoriyalar til o‘rganish jarayonida talabalar malakasini oshirish, interaktiv muhit yaratish va xalqaro turizm industriyasiga mos kadrlar tayyorlashda samarali vosita bo‘lishi mumkin. Shu bilan birga, texnik infratuzilma, pedagoglarning raqamli savodxonligi va moliyaviy resurslar bilan bog‘liq muammolar mavjud.