O‘SMIRLARNING MUAMMOLI VAZIYATLARIDA EMOTSIONAL INTELLEKT KO‘RSATKICHLARINING NAMOYON BO‘LISHI VA PSIXOLOGIK MOSLASHUVI - Sharafitdinov , Abdulla (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada o‘smirlarning muammoli vaziyatlarda emotsional intellekt ko‘rsatkichlarining namoyon bo‘lishi va psixologik moslashuv jarayoni tahlil qilinadi. Tadqiqotda emotsional intellektning asosiy komponentlari, shuningdek, o‘smirlarning muammoli vaziyatlarga munosabati va stressni boshqarish qobiliyati o‘rganilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, yuqori darajadagi emotsional intellekt o‘smirlarning muammoli vaziyatlarga samarali moslashuvini ta’minlaydi va ularning ruhiy holatini barqarorlashtirishda muhim omil hisoblanadi. Maqola o‘smirlarning psixologik rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash va ularni emotsional jihatdan mustahkamlash bo‘yicha amaliy tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi.