DAVLAT QARZI VA INFLYATSIYA O‘ZARO TA’SIRINI O‘RGANISHING XORIJ TAJRIBASI - Narkuziyev , Anvar (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada davlat qarzi va inflyatsiya o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikning nazariy asoslari hamda ularning makroiqtisodiy barqarorlikka ta’siri O‘zbekiston misolida tahlil qilinadi. Tadqiqotda Keynsiy, monetar va fiskal nazariyalar doirasida davlat qarzining pul massasi, byudjet taqchilligi va narxlar darajasi bilan bog‘liqligi yoritilgan. Shuningdek, davlat qarzini monetizatsiya qilish, fiskal dominanta va qarz yukining inflyatsion bosimga ta’siri masalalari ilmiy jihatdan asoslab berilgan.