BO‘LAKLI O‘ZGARMAS ARGUMENTLI IKKINCHI TARTIBLI DIFFERENSIAL TENGLAMALARNING DAVRIY YECHIMLARI MAVJUDLIK SHARTLARI - Faxriddinov , Fitrat; Axmedov , Ozodbek (Scientific practical conference, 2026)
Oliy o‘quv yurtlarida matematika kursida o‘quvchilar differensial tenglamalarni o‘rganadilar. Ko‘p yillik ish tajribalarimiz shuni ko‘rsatadiki, Ko‘p yillik tajribalar shuni ko‘rsatadiki talabalar differensial tenglamalarni yechishda biroz qiyinchliklarga duch kelishadi. Bu maqola shuni yoritib beradiki bazi bir yechilishi murakkab bo‘lgan tenglamalarni davriy yechimlari mavjudligini toppish usullarini yoritib beradi.