OILAVIY QADRIYATLAR VA ZAMONAVIY METODLAR ORQALI VOYAGA YETMAGANLARNI TARBIYALASH: https://doi.org/10.5281/zenodo.20824046 - Abduvohidova , Laziza; Aliasqarova , Nodirabegim (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada oilada sog‘lom ma’naviy muhitni shakllantirish va voyaga yetmaganlar tarbiyasida zamonaviy yondashuvlarning ahamiyati keng tahlil etiladi. Unda oilaviy qadriyatlar tizimi, ota-onalarning tarbiyaviy roli, bolalarning axloqiy va ma’naviy kamoloti masalalari yoritilgan. Tadqiqot doirasida psixologik xavf omillari, oilada ochiq va samimiy muloqotning o‘rni, hamda voyaga yetmaganlarni turli xavflardan himoya qilish mexanizmlariga alohida e’tibor qaratilgan.