O‘ZBEK OILASIDA TARBIYAGA OID MILLIY VA DINIY QADRIYATLAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.20823950 - Aqchayev , Farrux (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu tezisda o‘zbek oilasida milliy va diniy qadriyatlarning shakllanishi va tarbiyada tutgan o‘rni tahlil qilingan bo‘lib, oilaning jamiyatdagi asosiy tarbiyaviy institut sifatidagi ahamiyati, farzand tarbiyasida bobo-buvilarning roli shuningdek, globallashuv sharoitida oilaviy qadriyatlarning o‘zgarishi, biroq asosiy ma’naviy negizlarning saqlanib qolayotgani asoslab berilgan.