NIKОHGА KIRISH MОTEVАTSIYАSI. NIKOH MOTIVLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20813912 - Yuldasheva , Sojida; Suyunov , Nurlanbek (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur mavzuda insonlarning nikohga kirishiga sabab bo‘luvchi ichki va tashqi omillar, nikoh motivatsiyasining psixologik mohiyati hamda nikoh motivlarining turlari yoritiladi. Shuningdek, sevgi, emotsional yaqinlik, ijtimoiy mavqe, iqtisodiy barqarorlik, farzand ko‘rish istagi va xavfsizlik ehtiyoji kabi motivlarning oilaviy munosabatlarga ta’siri tahlil qilinadi. Mavzu doirasida sog‘lom va barqaror oila qurishda shaxsiy yetuklik, o‘zaro moslik va mas’uliyatning ahamiyati ochib beriladi.