O‘ZINI O‘ZI BOSHQARISHNING AHAMIYATI VA DOLZARBLIGI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20813635 - Samatova , Nigora (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada o‘zini o‘zi boshqarishning mohiyati, uning shaxs hayotidagi ahamiyati va zamonaviy jamiyatda tutgan o‘rni ko‘rib chiqiladi. O‘zini o‘zi boshqarish tushunchasi psixologik, ijtimoiy va kasbiy nuqtai nazardan tahlil etiladi. Maqolada bu qobiliyatni rivojlantirish yo‘llari, uning ta’lim, mehnat va shaxslararo munosabatlarga ta’siri yoritiladi. Nazariy mulohazalar va amaliy tavsiyalar asosida o‘zini o‘zi boshqarishning dolzarbligi asoslanadi.