TALABALARDA MANIPULYATIV MULOQOTNI ANGLASH VA UNGA QARSHI PSIXOLOGIK HIMOYA STRATEGIYALARINI SHAKLLANTIRISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.20812486 - Raznagorskaya , Marianna; Samatova , Nigora (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada talabalar muhitida keng tarqalgan manipulyativ muloqot shakllari, ularning psixologik mexanizmlari va salbiy oqibatlari tahlil qilinadi. Manipulyatsiyani erta aniqlash, unga nisbatan kritik munosabat shakllantirish va o‘zini himoya qilishning amaliy strategiyalari bayon etiladi. Maqola psixologik kompetentlikni rivojlantirishga qaratilgan bo‘lib, talabalar va o‘qituvchilar uchun amaliy qo‘llanma sifatida xizmat qilishi mumkin.